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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
11/05/2005 |
Data da última atualização: |
16/08/2018 |
Autoria: |
SILVA, F. da; SANTOS, R. H. S.; ANDRADE, N. J. de; BARBOSA, L. C. A.; CASALI, V. W. D.; LIMA, R. R. de; PASSARINHO, R. V. de M. |
Afiliação: |
Franceli da Silva, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Ricardo Henrique Silva Santos, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Nélio José de Andrade, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Luiz Cláudio Almeida Barbosa, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Vicente Wagner Dias Casali, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Renato Ribeiro de Lima, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; RicardoVaz de Melo Passarinho, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia. |
Título: |
Basil conservation affected by cropping season, harvest time and storage period. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 40, n. 4, p. 323-328, abr. 2005 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Armazenamento e conservação de manjericão após diferentes épocas e horários de colheita. |
Conteúdo: |
Fresh basil (Ocimum basilicum L.) is used in food, phytotherapic industry, and in traditional therapeutic, due to its essential oil content and composition. Nevertheless basil can not be kept for long periods after harvest and its quality can be reduced. This work aimed to assess the influence of the season and harvest time in the postharvest conservation of basil stored for different periods. Basil was harvested at 8 am and 4 pm both in August/1999 and January/2000. Cuttings were conditioned in PVC packages and stored for 3, 6, and 9 days. During storage, chlorophyll content, essential oil content and composition were determined as well as microbiological analyses were carried out. Harvest season and the days of storage influenced the final content of essential oil. There was a linear decrease in the content of essential oil, in the chlorophyll content and in the number of mold and yeast colonies during storage. There was no effect of cropping season or harvest hour on essential oil composition, but the eugenol and linalool content increased during storage. Coliforms were under 0.3 MPN g-1 and the number of Staphylococcus aureus was under 1.0x102 UFC g-1. |
Palavras-Chave: |
bactérias; fungos; linalol; mold; yeast. |
Thesagro: |
Clorofila; Ocimum Basilicum. |
Thesaurus Nal: |
chlorophyll; eugenol; linalool. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/107894/1/Basil.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pantanal. |
Data corrente: |
13/11/2018 |
Data da última atualização: |
13/03/2019 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MACHADO, T. B.; ANDRADE, A. C. dos S. P.; DORNAS, F. P.; MARINHO, P. E. S.; REIS, E. V. de S.; SILVA, N. I. O. da; AQUINO, I. L. M. de; MENDONÇA, D. C.; DRUMOND, B. P.; BORATTO, P. V. de M.; PICORELLI, A. C. R.; FIGUEIREDO, P. de O.; ANDRADE, A. de S.; ARANTES, T. S.; BERGIER, I.; COMERLADO, J.; KROON, E. G.; ABRAHÃO, J. S. |
Afiliação: |
TALITA BASTOS MACHADO, UFMG; ANA CLÁUDIA DOS SANTOS PEREIRA ANDRADE, UFMG; FÁBIO PIO DORNAS, UFVJM; PAULA EILLANNY SILVA MARINHO, UFMG; ERIK VINICIUS DE SOUSA REIS, UFMG; NATÁLIA INGRID OLIVEIRA DA SILVA, UFMG; ISABELLA LUIZA MARTINS DE AQUINO, UFMG; DIOGO CORRÊA MENDONÇA, UFMG; BETÂNIA PAIVA DRUMOND, UFMG; PAULO VICTOR DE MIRANDA BORATTO, UFMG; AGNELLO CÉSAR RIOS PICORELLI, UFMG; POLIANA DE OLIVEIRA FIGUEIREDO, UFMG; ADRIANA DE SOUZA ANDRADE, UFMG; THALITA SOUZA ARANTES, UFMG; IVAN BERGIER TAVARES DE LIMA, CPAP; JULIANA COMERLADO, Hospital Moinhos de Vento; ERNA GEESSIEN KROON, UFMG; JÔNATAS SANTOS ABRAHÃO, UFMG. |
Título: |
Prospecção de vírus gigantes em biomas brasileiros. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO DE MICROBIOLOGIA DA UFMG, 5., 2018, Belo Horizonte. Resumos... Belo Horizonte: Universidade Federal de Minas Gerais, 2018. p. 151. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Este estudo tem o objetivo de isolar e identificar biologicamente novos vírus gigantes a partir de coleções de amostras coletadas em diferentes biomas e cidades brasileiras. |
Palavras-Chave: |
Vírus gigantes. |
Thesagro: |
Vírus. |
Thesaurus NAL: |
Mimivirus. |
Categoria do assunto: |
S Ciências Biológicas |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/185888/1/Prospeccao-virus.pdf
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Marc: |
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